Sculptra Nederland

Wat is Sculptra?

Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur, verwerkt in een wateroplossing. De 100% zuivere melkzuurmoleculen zijn gewonnen uit vruchten en bieten. Het materiaal wordt al meer dan 25 jaar gebruikt in de chirurgie, tandheelkunde en voedingsindustrie en is absoluut veilig. De productie vindt plaats volgens strenge internationale normen. Onderzoek van de Europese Farmaceutische Commissie heeft aangetoond dat polymelkzuren zeer geschikt zijn voor het behandelen van rimpel- en groefvorming in de huid. Sculptra� wordt volledig door het lichaam opgenomen.

De behandeling met Sculptra:

De behandelend arts brengt de Sculptra-oplossing net onder de huid aan. Omdat het inbrengen van het naaldje in de huid op sommige plaatsen gevoelig kan zijn, gebruikt de arts vaak een combinatie van Sculptra met een plaatselijke verdoving. Ieder huidgebied reageert direct op de behandeling. Na de behandeling wordt de huid verzorgd met een creme. Een lichte zwelling is in de eerste uren na de behandeling normaal. Dit wordt door koeling van de huid zoveel mogelijk voorkomen.

Het resultaat van Sculptra:

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar. Na de eerste twee weken neemt dat effect weer wat af, omdat het polymelkzuur zich verspreidt in de huid. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt enkele maanden voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar wordt.

Hoe lang blijft het effect van Sculptra:

Het effect van Sculptra behandelingen is duurzaam. De collageen bouwt zich op in de huid en u blijft van de resultaten genieten, ook al is het product na twee jaar uit de huid verdwenen.